Vali Tapsız Yayınladığı kutlama mesajında; “ Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden birisi de ifade ve haber alma özgürlüğüdür.
Bu bakımdan sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin hiç kuşkusuz en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir.
Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.
Basın çalışanlarının kendi kurum ve mesleklerine olduğu kadar topluma karşı da sorumlulukları vardır. Hiçbir şart ve durumda bu sorumluluklar unutulmamalıdır.
Ülke genelinde 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma hareketi şüphesiz en başta milletimizin ülkesine, geleceğine sahip çıkma iradesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır.
Basınımız, böylesine olağanüstü bir durumda Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunu Türkiye'nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle milli bir duruş göstermiştir.
Görev ve sorumlulukları ile kamu görevi yapma hassasiyeti gösteren ulusal ve bütün yerel medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.
Bu vesileyle meslek ilkelerine bağlı bir şekilde görev yapan Karaman basınının tüm çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar ve esenlikler diliyorum.” dedi.