Okul Müdürü Metin Yılmaz ile ziyarete gelen minik öğrenciler elde ettikleri başarının sevincini İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile paylaştı.
Öğrencilerin yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İl Müdürü Sultanoğlu, “Sosyal faaliyetlerde öğrencilerimizin başarı elde etmiş olması bizleri de mutlu etmekte” dedi.

“Sosyal faaliyetlerdeki başarıda öğretmenlerimizin gayreti ve özverisinin payı büyük”
Merkezdeki okullarla köy okullarının arasında bir fark olmadığını ifade eden Sultanoğlu, “Merkezdeki okullarımız ile köy okulları çok bir fark yok. Köylerimizde de çok iyi ve özveriyle çalışan öğretmelerimiz var. Köy okullarımızda sosyal faaliyetlerle ilgili yarışmalara giriyor ve başarılı neticeler alıyorlarsa bu başarıda okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin payı büyük. Sizlerin gayreti ve özverisi olmazsa bu başarılar elde edilmezdi” diye konuştu.

“Akademik başarının yanında sosyal faaliyetlerdeki başarılarda önemlidir”
İl Milli Eğitimi Müdürü Asım Sultanoğlu öğrencilerin, akademik başarılarının yanında sosyal faaliyetlerde de elde etmiş oldukları başarıların önemli olduğunu söyledi. Sultanoğlu, “Artık bizim yönlendirmemizle öğrencilerimize şu mesleğe gidin, bu mesleği yapın dönemi kapanmıştır. Öğrencilerimiz hangi üniversiteye gideceklerine veya hangi mesleği seçeceklerine kendileri karar verecekler” dedi.
Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, “Kendinizi geliştirmek istiyorsanız okumalısınız ve yazmalısınız. Çünkü insan yazdıkça ve okudukça gelişir. Ondan sonra kendinizi en iyi şekilde ifade edersiniz. Bu anlamda sizleri yetiştiren yönetici ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun başarılı öğrencileri ödüllendirmesiyle sona erdi.
Süleymanhacı İlkokulunun öğrencilerinin elde ettiği başarılar ise şu şekilde;
İHH tarafından Türkiye genelinde resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen ‘’Benim Yetim Kardeşim’ konulu yarışmada ilkokullarda kompozisyon dalında 3. sınıf öğrencisi Ali Özyaşar Türkiye birincisi oldu.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlü tarafından İlimiz genelinde Öğretmenler Günü münasebeti ile düzenlenen  ‘’Öğretmen’’ konulu resim yarışmasında 4. sınıf öğrencisi Rumeysa Çakır İl birincisi oldu.
Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından İlimiz genelinde Engelliler Haftası münasebeti ile düzenlenen ‘’Ben Engelliyim’’ konulu resim yarışmasında 4. sınıf öğrencisi Merve Tek İl birincisi oldu.
Karaman Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Orman Haftası münasebeti ile düzenlenen ‘’Doğa, Orman ve Ağaç Sevgisi’’ konulu resim yarışmasında 3. sınıf öğrencisi Hamza Çakıcı İl ikincisi olmuştur.
Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Haftası münasebeti ile düzenlenen ‘’Çocuk ve Polis’’ konulu resim yarışmasında 4. sınıf öğrencisi Rumeysa Sertçelik İl ikincisi oldu.