İl Müdürü Sultanoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının ilk yarıyılını tamamlıyoruz. Zaman zaman yorgunlukların yaşandığı bir dönemden sonra öğrencilerimiz karnelerini alarak tatile girecekler. Öğretmen ve öğrencilerimizle eğitim camiamızın dinlenmek, daha fazla kitap okumak, sevdikleriyle daha çok zaman geçirmeleri için bu süreyi önemli bir fırsat olarak görmek gerekiyor.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Bilgi ile yoğrulmuş, model oluşturduğunuz öğrencilere; iyiliği, hakkaniyeti ve güzel ahlakı kazandırarak onların vatanına, milletine ve insanlığa yararlı bireyler olabilmesi için var gücünüzle çalıştığınıza inanıyorum. Sorumluluğunuzun ağır yükü, mesleğimizin toplumlar ve dünyalar inşa eden tesirinden kaynaklanıyor. Bu bilinçle görevini yerine getiren sizlere teşekkür ediyorum.

Değerli Anne Babalarımız,

İnanıyoruz ki her insan birbirinden farklı üstün özelliklerle bezenmiştir. Bütün bilim insanları herhangi iki beynin birbiriyle aynı olmadığını, aynı davranışlar ve duygular ortaya koyulamayacağını söyler. Bunu iki çocuğa sahip her anne babanın da çok yakından tecrübe ettiğini görebiliriz. Bir doktorun her hastasına aynı ilacı ya da tedaviyi uygulayamayacağı gibi bizler de çocuklarımızı yetiştirirken her farklılığı göz önünde bulundurarak hassas davranmalıyız. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklardır.

Sevgili Öğrenciler,

Elinizden geleni yaparak dönem boyunca çalıştınız. Gayretleriniz neticesinde, sabırsızlıkla beklediğiniz karnelerinizi alıyorsunuz. Her birinizi gayretinizden ve başarılarınızdan dolayı içtenlikle kutluyorum. Karnenizde yer alan notların sizin yeteneklerinizi, hayallerinizi ve yapabileceklerinizi yansıttığını düşünmüyorum. Kendinizi gerçekleştirerek zaferinize ulaştıracak olan güç sizde gizlidir. Bu yolda bizler, öğretmenleriniz ve aileniz her koşulda yanınızda olacağız.

Bu düşüncelerle ilimizde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasına destek veren Valimiz Sayın Süleyman Tapsız’a, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerimize, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim personelimize teşekkür ediyorum.

Tatilin; sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirilmesini diliyor, saygılar sunuyorum.”