Karaman'da tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Bayır Köyünde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile sürek avı düzenlendi.
Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avları düzenlenmektedir.
Bayır Köyünde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak, 21-22 Mayıs 2016 Cumartesi ve Pazar günleri yapılan yaban domuzu sürek avında 40 adet yaban domuzu itlaf edilmiştir. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde yaban domuzundan zarar gören köylerde sürek avı çalışmalarının devam edeceği bildirildi.