Suriye’deki Azez, Çobanbey, Cerablus ve El-Bab bölgelerinde yaşayan öğrencilere, eğitim-öğretim materyali ve donatım malzemesini taşıyan ilk yardım tırını Nisan ayında göndererek örnek bir davranışa imza atan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgeye yine donatım malzemelerinden oluşan ikinci yardım tırını bugün dualarla gönderdi.

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye’de Azez, Çobanbey, Cerablus ve El-Bab’ta oluşturulan güvenli bölgede yaşayanların hayatlarını normalleştirme çabaları çerçevesinde bölgeye eğitim malzemeleri gönderildi.

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen uğurlama törenine, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bayır, Maarif Müfettişi Mehdi Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bayır konuya ilişkin verdiği bilgide, “Geçtiğimiz günlerde Karaman İl Müdürlüğüne bağlı okul ve kurum müdürlükleriyle kitabevlerinin katkıları neticesinde Suriye’deki savaş nedeniyle eğitim hayatında sorunlar yaşayan öğrencilere yardım eli uzatılarak onlara okul çantasından boya çeşitlerine, kırtasiye malzemeleri ve temizlik ürünleri ile ilk tırı göndermiştik. Bugünde masa, sıra ve dolap gibi donatım malzemelerinden oluşan ikinci yardım tırını gönderiyoruz. Bu yardım tırının gönderilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bayır’ın konuşmasının ardından donatım malzemesini taşıyan ikinci yardım tırı, yapılan duanın sonrasında bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.