Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı’nda yer alan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı (Koop-Gep) ile; kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezi ve Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yürütülen kurs çalışmalarıyla İlimizde faaliyetlerini sürdüren kooperatiflerimiz üye ve yöneticilerine eğitimleri verilmiş olup Koop-Gep programımız 2015 yılı içerisinde toplam 236 adet kursiyer ile ilimizde en çok rağbet gören kurslar arasında 5. sırada yer almıştır.
Bu itibarla 2016 yılı içerisinde de Koop-Gep programlarının bütün kooperatiflerimize ulaşması amacıyla ilçelerimizde de kooperatif üye ve yöneticilerimize eğitimler verilmesi kararlaştırılmış, Müdürlüğümüz koordinasyonuyla Ermenek Halk Eğitim Merkezimizde kurs açılarak eğitimlere başlanmıştır. 
Ermenek ilçemizde devam eden Koop-Gep eğitim programına İl Müdürlüğü olarak katılım sağlanmıştır. Programda konuşma yapan Ticaret İl Müdürümüz Sayın Yusuf ARI, Ülkemiz ekonomisinde kooperatiflerin ekonomik katkılarının giderek arttığı sermayenin tabana dağılımında da etkin rol alan kooperatiflerimiz için Eylem Programında yer alan Koop-Gep eğitimlerinin önemli olduğunu profesyonel yönetilen kooperatiflerin ekonomik alanda bir adım öne çıkacağını belirtti. Bakanlığımıza bağlı taşıma kooperatiflerinin yetki belgelerinden kaynaklanan bir sorunun da çözüme kavuşması amacıyla Özmal Tanımın kooperatifler lehine düzenlenmesi için İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla Bakanlığımızca da bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Bu konuda da desteklerini esirgemeyen İlimiz Vekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Sayın Recep KONUK beyefendinin de bu konuyla bizzat ilgilendiğini belirterek kooperatiflerimizin her zaman yanında olan Vekilimize teşekkürlerini iletti. Ayrıca Ticaret İl Müdürümüz ARI, ilimizde taşıma faaliyetlerini sürdüren kooperatiflerimiz ile tekrardan bir araya gelinerek mevcut anasözleşme değişiklikleri üzerinde detaylı bir çalıştay yapılacağını belirtti. Programın devamında ise İl Müdürlüğümüz Personellerince 1163 Sayılı Kooperatifler Kanuna ilişkin sunum yapılarak programa katılan kursiyerlerin soruları yanıtlandı.