İmza törenine Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 24.06.2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (TGB) şirketleşme yolunda önemli bir adım atılmıştı.

Şirket ana sözleşmesi, 23 Haziran 2016 tarihinde imzalanmış ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gönderilen sözleşme metni, bakanlık tarafından Yeni Ticaret Kanunu’na göre bazı maddelerinin uymadığı gerekçesiyle onaylanmamıştı.
29.08.2016 Pazartesi günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, şirket yöneticileri tarafından Vali Tapsız’a değişen sözleşme maddeleri hakkında bilgiler verilmesinden sonra sözleşme metni TGB Yönetici Şirket Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalandı.

Teknokent kuruluş sözleşmesi atılan imzaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gönderilecek. Bakanlığın sözleşmeye onay vermesi halinde kuruluş sözleşmesi Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girecek.