Mersin’in Mut ilçesine bağlı Kelceköy Mahallesi’nde cep telefonu çekim sinyalinin çok düşük olması nedeniyle vatandaşlar, yüksek yerlere çıkarak iletişim sağlamaya çalışıyor.

Mut ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Kelceköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, cep telefonuyla iletişim kurmakta güçlük yaşıyor. Çok az noktadan GSM sinyali alabilen vatandaşlar, yüksek yerlere çıkarak iletişim sağlıyor.

Yüksek yerlerden başka noktalarda telefonun çekmediğini belirten vatandaşlar, "Parasını alırken alıyorsunuz. Ödemesini 3 gün geciktirsek telefonu aramaya kapatmasını biliyorsunuz. Biz de artık verdiğimiz paranın karşılığında hizmet bekliyoruz" dedi.

Özellikle ilçenin şehir dışındaki mahallelerinde cep telefonlarında sinyalin kısıtlı olmasından dolayı konuşma yapmakta sıkıntı yaşayan ve internete giremeyen Turgut Kavalcı ise, “Gerekirse aboneliğimizi iptal ettireceğiz. İlçe içerisindeki bu telefon bayileri nedense ilgilenmiyor. Tek yaptıkları telefon satmak ve abone yapmak. Telefonla konuşmak için illaki yüksek bir yere mi çıkmamız gerekiyor. İnternete bağlanmak için şehrin göbeğine mi geleceğiz. Bölgeye daha güçlü baz istasyonu istiyoruz" diye konuştu.