Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam gençlik merkezi gerçekleştirdiği çeşitli faaliyetlerle gençlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Değerler atölyesi etkinlikleri kapsamında her ay farklı bir değeri işleyen gençlik merkezi, gönüllü gençlerle birlikte bu ay “Saygı” temalı bir faaliyet düzenledi. Kasım ayının konusu olan saygıyı, çevreye saygı teması olarak işleyen gençler, Yunuskent bölgesinde halkın yoğun olarak kullandığı Yılmaz Babaoğlu Parkı’nda çevre temizliği yaptı.

Çevreye olan duyarlılığı ön planda tutmak ve daha temiz bir çevre için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten gençler,” Canlıların hayatlarını devam ettirmeye yönelik olan barınma ihtiyacı, yaşamsal faaliyetlerini sürdürmelerini için gerekli yer temiz bir çevredir. Yaşamın sağlıklı bir şekilde nesilden nesle taşınmasında dahi temiz bir çevrenin büyük etkisi görülmektedir. İnsanlar birlikte yaşadıkları bölgenin önemini ön planda tutmalıdır. Bizlerde bu ayın konusu saygı temasını çevre temizliği yaparak değerlendirmek istedik. İnsanlarımızı da bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz ” diye konuştular.

Yaklaşık iki saat süren etkinlik, gönüllü gençlerin topladıkları çöpleri düzenli bir şekilde çöp konteynerlarına bırakmalarının ardından sona erdi.