Geçtiğimiz hafta Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay  8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı. TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili Bakanlar katıldı.
81 ilin oda-borsa başkanları illerindeki en önemli 5 sorunu ve çözüm önerisini birinci ağızdan hükümete aktarma fırsatı buldu. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay  da ilimizle ilgili önemli sorunları dile getirdi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman’ı elma üretiminde uçuracak bir teklifi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunduğunu söyledi.
Başkan Toktay, Başbakan’a hitaben yaptığı konuşmada Karaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinden bahsetti ve Karadağ bölgesinin turizm bölgesi ilan edilmesini isteyerek:“Hükümetimizin okullarda süt ve kuru üzüm dağıtımı oldukça yerinde bir karardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesi için bunlar gerekliydi, hükümetin bu olumlu icraatından dolayı ülkem çocukları adına sizlere teşekkür ediyorum. Süt ve kuru üzüme ilave olarak, çocukların gelişmesinde elmanın katkısı inkar edilemez. Biz elma merkezi olan bir şehir olarak okullarımızda haftada bir gün elma dağıtılmasını talep ediyoruz. Böylece hem sağlıklı nesillerle yarına güvenle bakacağız, hem de elma üretici malını pazarlarken,yaşadığı sıkıntılardan uzaklaşacak. Elma’ya verilecek en büyük destek, en büyük teşvik sağlanmış olacak.Bir taşla, iki kuş vurmuş olacağız.” dedi