Karaman Belediyesi’nin, şehrin çehresini değiştirecek önemli projelerinden birisi olan Türk Dünyası Kültür Parkı yapım ihalesi süreci tamamlandı. Yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Çalışmalar önümüzdeki hafta içi başlayacak.
            “Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında Karaman'ın en büyük parkı ve mesire alanı olacak” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile birlikte projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Çalışkan çalışmalarla ilgili şunları kaydetti: “Yaklaşık 500 bin metrekarelik dev bir alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda 60x102 metre büyüklüğündeki suni gölet çalışması tamamlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı projesi içerisinde spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc’ler, büfeler ve otopark bulunacak.”
Projede Kır Lokantası, Müze, Mescit ve Futbol Sahası Bulunuyor
            Türk Dünyası Kültür Parkı içerisinde birçok ihtiyaca cevap verecek yapıların bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Proje kapsamında bir adet kır lokantası inşasını tamamladık. Ayrıca proje içerisinde müze, mescit ve bir de futbol sahası bulunuyor. Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak" dedi.