Genel Merkez Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN,Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN Türk Eğitim-Sen Karaman Şubemizi ziyaret ettiler. Saat 20.00'da sendika binamızda gerçekleştirdiğimiz toplantıda gündeme dair değerlendirmeler yaptılar ve üyelerimizin sorularını cevaplandırdılar.
    Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN,yasalaşan MEB Yasası ile ilgili olarak bu yasanın Türk milli eğitimine ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamayacağını belirtti. Bu yasa ile hayata geçen ve aday öğretmenlerin kadrolu olmak için tekrar yazılı ve sözlü sınava tabii tutmanın yarar sağlamayacağını söyledi.
    Bu yasa ile ilgili çeşitli basın açıklamaları yaptıklarını,raporlar hazırlayıp sunduklarını,Türkiye geneli eylemler yaptıklarını en son olarak da Cumhurbaşkanı'na dilekçe ile geçmemesi için eylem yaptıklarını belirtti.
    MEB yasasının asıl amacının ise memurların güvencesi olan 657 sayılı devlet memurları kanunu tırpanlamak ve memurların iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedeflediğini açıkladı.
     4+4+4 eğitim sisteminin de Türk eğitim sistemine büyük hasarlar verdiğini ve artarakta devam edeceğini ifade etti.
     Söz alan Genel Merkez Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN,üyelerimiz için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Cengiz KOCAKAPLAN,her üyemizin imzayı attığı an itibari ile 15.000 TL sigortalı olduğunu,bu uygulamayı ilk uygulayan sendika olmaktan mutluluk duyduklarını,2003 yılından beri de kesintisiz devam ettiğini söyledi.
     Konfederasyonumuza ait 117 yataklı misafirhaneyi üyelerimizin hizmetine sunduklarını,ayrıca ev sahibi olmak isteyen üyelerimiz için Garanti Bankası ile anlaşma yaptıklarını ve anlaşmanın devam ettiğini söyledi.
     Cengiz KOCAKAPLAN,Ziraat Bankası ile anlaşma yapıldığını ve üyelerimizin hizmetine sunduklarını söyledi.Ayrıca üniversitelerle de anlaşılarak üyelerimize uygun şartlarda eğitim imkanı sunduklarını belirttti.
Üyelerimizin ekonomik şartlarda tatil yapmaları için de kurumlarla anlaşıldığını açıkladı.Kalite Yönetimi Belgeli tek sendika olduklarını ve bunun her yıl bağımsız kurumlar tarafından denetlendiğini ifade etti.Bu konuda daha ayrıntılı bilginin www.turkegitimsen.org.tr sitemizde yer aldığını söyledi.
    10.05.2014 cumartesi günü Ermenek'te gerçekleştireceğimiz kır yemeğine katılacak olan misafirlerimiz sonra Ankara'ya hareket edeceklerdir.