Türk Hava Kurumu tarafından görevlendirilen Uzman Hava Öğretmen Pilot Ertuğrul Yıldırım kurs hakkında şu bilgileri verdi: ‘ Bizler Türk Hava Kurumu olarak benimsediğimiz HALKTAN ALDIĞIMIZI TEKRAR HALKA VERİRİZ sloganıyla yola çıkmış olan bir kurumuz. Bugün Burada Türk Hava Kurumu’nun ücretsiz olarak verdiği havacılığın ilk adımı olarak kabul ettiğimiz Model Uçak Kursunu başlatmış bulunmaktayız. Kurum olarak gerek eğitim öğretim dönemlerinde gerekse yıl boyunca ücretsiz kurslarımıza devam etmekteyiz. bu kurslarımız arasında Planör, Paraşüt , Serbest Paraşüt , Yamaç Paraşütü , Balon , Yelken Kanat  , Radio Control’ Lü Model Uçak gibi ücretsiz kurslarımızda yer almaktadır. Kurum olarak okullarımızda Havacılık Kulüplerine kurs olarak destek vermekteyiz. Karaman Bifa Ortaokulu Havacılık Kulübünde toplam 30 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize malzemelerini ücretsiz olarak karşıladığımız Serbest Uçuş Modeli olan THK-ATA Planör Modelini yaptırmaktayız. Bu kurs sayesinde öğrencilerimizin el becerilerini, düşünme kabiliyetlerini, dikkatlerini artırmaya yardımcı oluyoruz. Türk Hava Kurumu bu kurslarının yanında ise çok önemli iki görev icra etmektedir. Bunlar Havadan Yangın Söndürme ve Hava Ambulans Hasta– Organ Nakilleridir. Ücretsiz Model Uçak Kurslarımızı Karaman genelindeki tüm okullarımızda yaygınlaştırmak karamanda havacı bir nesil yaratmak istiyoruz.  Bunun içinde okullarımızın bizimle irtibata geçmesini istiyoruz’ dedi.
Kursa katılan öğrenciler  ’ Türk Hava Kurumu’nun sunduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz burada uçak yapmayı öğreniyoruz uçaklarımızı bitirdikten sonra uçurmak için sabırsızlanıyoruz hepimiz öğretmenimiz gibi havacı olmak işitiyoruz, pilot olmak istiyoruz. Kurs öğretmeni Hava Öğretmen Pilot Ertuğrul Yıldırım sayesinde çok yararlı bilgiler öğrendik kendisine çok teşekkür ediyoruz  ‘ dediler.
Okul müdürü Hüsnü Dabak ‘’Okulumuzda bulunan Havacılık Kulübünde Türk Hava Kurumu Karaman Şubesinin desteği ile ücretsiz olarak öğrencilerimize Model Uçak kursu açtık. Bu kurs sayesinde öğrencilerimizin el becerilerini, özgüvenlerini, arkadaşları ile aralarındaki ilişkilerini, artırmayı planladık. Bize destek olan kurs öğretmenimiz Hava Öğretmen Pilot Ertuğrul Yıldırım’a ve THK Karaman Şubesine teşekkür ederim’’ dedi.
Karaman Bifa Ortaokulu Havacılık Kulübü, Teknoloji Ve Tasarım Öğretmeni Tuba Güner ise ‘’ Okulumuz Havacılık Kulübünde Model Uçak kursu açtığımız için çok mutlu olduk. Açıkçası öğrencilerimizden bu kadar ilgi ve alaka beklemiyorduk. Katılım sınırlı olduğu için çoğu öğrencimizi kursa alamadık ama ikinci bir kurs daha açmayı planlıyoruz. Kurs başında endişelerimiz vardı. Biz kâğıttan basit bir uçak yapacağımızı zannediyorduk. Ama öyle değilmiş. Resmen gerçek bir uçak nasıl imal ediliyorsa bizde belli oranlarda ölçeklenerek küçültülmüş bir uçağı ıhlamur ve balsa ağaçlarından öğrencilerimizle birlikle imal ediyoruz. Bende öğrencilerim gibi uçaklarımızın uçmasını dört gözle bekliyor ve öğretmenimiz Pilot Ertuğrul Yıldırım’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum’’ dedi.