Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi Başkanı Aynan Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Anı Bisküvi ve Kapısan Çelik Kapı’yı ziyaret etti.

Kadınların siyasal haklarını elde etmesi, sosyal yaşama eşit olarak katılması ve cinsiyet ayrımcılığı konularında mücadele eden Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi, ziyaret ettikleri fabrikalarda birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Fabrikalarda çalışan kadınların çalışma yerlerini inceleyen dernek üyeleri, kadınların çalışma şartları, kişisel sorunları ve cinsiyet ayrımı hakkında yöneticiler ile istişare etti.

Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi Başkanı Çolakoğlu Anı Bisküvi ve Kapısan Çelik Kapı’ya gerçekleştirdikleri ziyarette, kadınlara verdikleri önemi bir kez daha göstermek için fabrikalarda çalışan kadınlara yönelik, Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından temin edilecek olan Sağlık Tarama Aracı ile ücretsiz sağlık taraması gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesinin gerçekleştireceği faaliyetlerde fabrikaların da destek olmasını isteyen Çolakoğlu, fabrika yöneticilerine başarılar diledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Anı Bisküvi ve Kapısan Çelik Kapı sorumluları, sağlık taraması konusu hakkında gereken çalışmalara başlayacaklarını ve Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesine desteklerinin tam olacağını ifade ettiler.