Karaman Turizmine katkıda bulunmak ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacı ile Ermenek’in tarihi ve turizm değerlerini gezerken, gezi boyunca tüm alanlarda ve yerlerde gördükleri atıkları toplayarak mıntıka temizliği yaptılar.
Birlik Başkanı Ayhan Çolakoğlu, Ermenek’in nadir ve güzel coğrafyaya sahip olduğunu, kültür ve tarihsel dokusu ile sayut ve somut değerlerimize karşı farkındalık yaratmak için bu geziyi düzenlediklerini ifade etti. Bu gezi boyunca yaptıkları çöp toplama faaliyetlerinde sembolik bir davranışla “Temiz Toplum, Sağlıklı Yaşam” oluşumunu göstermek istediklerini söyledi.
Birlik Başkanı Ayhan Çolakoğlu, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’e, Ermenek’in çok hızlı ve hayran bırakacak gelişmesi karşısında tebriklerini iletip, halkına bereketli gelecek sağlamasını diledi.
Birlik Başkanı Ayhan Çolakoğlu, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’e, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör’e ve Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel’e Karamanoğlu Mehmetbey’in büstünü hediye etti.