Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü; Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ile beraber Türkiye genelinde düzenledikleri ve 77 ildeki kulüp ve derneklerin de destek verdiği Ufka Yolculuk-Kültür Yarışması’nın ilk yılında yarışmacılar Ömer Nasuhi Bilmen Hocaefendinin Büyük İslam İlmihali’nden sınava tabi tutuldular.

Toplamda yaklaşık 90 bin kişinin müracaat ettiği yarışmada, katılımcılara Büyük İslam İlmihali’nden 100 soru soruldu ve 120 dakikalık zaman verildi. Yaş sınırının olmadığı yarışmaya genç yaşlı, kadın erkek pek çok kişi başvurdu.

Atak Gençlik spor ve İzcilik Kulübü yetkilileri, Türkiye çapında STK’lar tarafından düzenlenen böyle büyük çaplı organizasyonun ender olduğunu belirterek yarışma sınavının ÖSYM standartlarında yapılmaya çalışıldığını söylediler. 77 ilde organize olup sorunsuz bir şekilde sona eren yarışmanın amacının “İlmihal bilgilerinin doğru kaynaktan öğrenilip bunun hayat katkısının sağlanması” şeklinde ifade ederken yarışma sonucunda verilecek olan ödüllerin sponsorlarına teşekkür etti.

Yarışmanın sonuçları 10 gün içinde açıklanarak dereceye girenlere hem Türkiye genelinde hem de il bazında çeşitli ödüller verilecek. İlimizde verilecek ödüller arasında Netbook,  Bisiklet, Dijital Fotoğraf Makinesi gibi pek çok hediye bulunuyor.
Sınava katılan yarışmacılar ise soruların, çalışanlar için çok zor olmadığını, bu yarışma ile kendi eksikliklerini gördüklerini belirterek ilmihal okumalarına bundan sonra da devam edeceklerini belirttiler.

Ufka Yolculuk-Kültür Yarışması başlığı altında başlayan etkinliğin önümüzdeki senelerde de devam edeceği, 2014 yılının yarışma kitabının ise “Feyz’ul Furkan Kur’an-ı Kerim  Meali “ olacağı bildirildi.