Toplantıya; Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Belediye Başkan Vekili Beytullah Karakaş, ilgili kurum müdürleri ve koordinasyonun diğer üyeleri katıldı. 

Toplumun en önemli kanayan yaralarından birisinin uyuşturucu ve madde bağımlılığı olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Tapsız, bugün terörle nasıl etkin bir şekilde mücadele ediliyorsa toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile aynı oranda mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Güvenlik birimleri tarafından yürütülen yoğun ve gayretli çalışmalarla uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmadığını ve bu noktada önemli yol kat edildiğini belirten Vali Tapsız, böyle önemli bir konuda kamu kurum ve kuruluşlarının da üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, gençlerimizi ve toplumumuzu derinden etkileyen bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için tüm kurumların birbirleriyle koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirtti. 

Toplantıda, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirilirken geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantının sonunda kurum müdürleri uyuşturucu sorunu ve bu sorunun çözümü noktasında yapılabilecekler hakkında görüşlerini belirttiler. 

BAŞARILI EMNİYET VE JANDARMA MENSUPLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Karaman’da gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele konusundaki toplantıların ve çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyleyen Vali Tapsız, son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan ve sürdürülen bu mücadelede gösterdikleri üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı emniyet ve jandarma personelini kutlayarak onları ödüllendirdi.  

Vali Tapsız, uyuşturucu ile mücadelede gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet ve Jandarma personeline teşekkür ederek çalışmaların aynı hassasiyetle, aynı azim ve kararlılıkla içerisinde yürütülmesini istedi.