Polisevinde düzenlenen yemeğe Vali Koca’nın yanı sıra hanımefendi Vildan Koca, Karaman Milletvekili Recep Şeker, İstanbul Karamanlılar Derneği Başkanı Rafet Akdaş, Başkan Yardımcısı Mustafa Özkurt ve Karaman’dan Bulgaristan’a göç eden ve daha sonra İstanbul’a yerleşen Balkan Türkleri katıldı.
İstanbul Karamanlılar Derneği (İSKARDER)’in organizasyonunda göç ettikleri ata yurdu olan topraklara gelerek kardeşleriyle bir araya gelmenin ve buradaki manevi havayı teneffüs etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Güneşli Balkan Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sırmalı, yıllar önce göç ettiğimiz ata yurdumuzda karşılanmaktan ve ağırlanmaktan dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Koca ise yıllar önce ecdat yurdu olan topraklarından göç etmek zorunda kalan Balkan Türklerini ata yurtları olan Karamanda ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Sıcak ve samimi bir havada geçen sohbet ortamında Vali Koca ve hanımefendi Vildan Koca, konuklarıyla yakından ilgilenirken Vali Koca, zamanında yurt edindikleri topraklarından ayrılmak zorunda kalan Balkan Türklerinin özyurtları olan Karaman’ı ziyaret etmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yemek plaket töreninin ardından sona erdi.