Bu kapsamda Yavuz Sultan Selim İlk ve Ortaokulu Müdürü Ali Köktaş, Müdür Yardımcıları Musa Zeyrek, Ramazan Garip, Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Meryem Aydın Sofuoğlu ve okul öğrencilerinden oluşan bir heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile Vali Murat Koca’yı makamında ziyaret ettiler.
Proje ile ilgili olarak Vali Koca’ya bilgiler veren Proje koordinatörü Meryem Aydın Sofuoğlu, “Toplumun çekirdeği olan aile kurumunun yıpranması, ailenin parçalanma ve dağılma riskini giderek artması, toplumda argo ifadelerin doğal karşılanmaya başlandığı bir ortamda ailevi değerlerin korunmasına yönelik olarak e- twinning projesi kapsamında Türkiye genelinde 28 ilde 28 okulla beraber hareket ettiklerini belirterek tüm Karaman halkından bu konuda destek beklediklerini ifade etti.
Okul Müdürü Ali Köktaş ise aile bağlarının güçlenmesini sağlamak, ailevi değerlerin hatırlatılması ve düşünce dünyasının kirliliği olan küfür ve argo kelimelerden dili kurtarmayı görev edindiklerini belirterek, Hz. Mevlâna ve Hz. Yunus Emre’nin diyarı, hoşgörünün beşiği olan Karaman’da bu projeyi yayarak toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.
Türkiye genelinde düzenlenecek olan böyle bir projenin içerisinde yer alan okul yönetimini ve proje heyetini tebrik eden Vali Koca, dünyadaki hızlı değişim ve gelişmeler karşısında toplumlarda yaşanan ahlaki çöküntüler ve yozlaşmalar karşısında ülkemizin ve toplumumuzun temelini oluşturan ailenin korunması ve ailevi değerlerin hatırlatılmasına yönelik hazırlanan bu projenin çok önemli bir amaca hizmete ettiğini ifade ederek projeye Valilik olarak gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etti