Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. 

İçinde bulunduğumuz iletişim ve etkileşim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. 

15 Temmuz’da yaşanan alçak darbe girişimi gösterdi ki milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları demokrasilerin en büyük güvencesidir. 

Milli iradeye vurulmak istenen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. 

Bu duygularla meslek ilkelerine bağlı bir şekilde görev yapan Karaman basınının tüm çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.