Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşen ve  Vali Süleyman Tapsız’ın başkanlığını yaptığı toplantıya; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Vali Yardımcısı Kenan Eskin,  İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, SGK İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Mevlana Kalkınma Ajansı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü ve 63 mahalle muhtarı katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tapsız, toplantıda muhtarlar ile kurum müdürlerini bir araya getirdiklerini, muhtarların her türlü talep ve şikâyetlerini dinleyeceklerini ve sorunlarına çözüm arayacaklarını ifade etti.
Ülkemizin, 15 Temmuz akşamı tarihinin en kritik günlerinden birini yaşadığı belirtilerek, FETÖ/PDY terör örgütüne mensuplarına karşı, milli iradeye sahip çıkan Karaman halkına teşekkür eden Vali Tapsız, o gecede 246 şehit verdik, bu şehitlerimizden iki de muhtardı ifadesine yer verdi.
 
“Tüm ihtiyaç sahibi insanlarımızı tespit ederek gereken desteği vereceğiz”
 
Vali Tapsız, muhtarların sorunlarının farkında olduğunu belirterek, onlardan gelen sorunları tek tek dinleyeceklerini ve değerlendireceklerini ifade etti. Muhtarlara mahallelerinde aç, açıkta, bulunan ihtiyaç sahibi yoksul, yaşlı, kimsesiz insanların tespit edilerek ilgili kurumlara bildirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen Vali Tapsız, ilimizde yaşayan mültecilere de aynı duyarlılıkla hareket edilmesini istedi.
 
“Denetimler daha sıkı hale gelecek”
 
Vali Tapsız, ilimizde faaliyet gösteren pansiyon, yurt gibi binaların kurulacak bir komisyon marifetiyle sıkı bir şekilde denetleneceğini söyledi.
 
Mahalle muhtarlarından bölgelerinde bulunan okulların eksiklikleri, ihtiyaçları konusunda valilik ya da milli eğitim müdürlüğü ile diyalog halinde olmalarını isteyen Vali Tapsız, muhtarlardan kendi mahallerinde yasadışı olarak bulunan dernek evi, öğrenci pansiyonu ve yurtlarda kalan ortaöğretim öğrencileri varsa bunların derhal milli eğitim müdürlüğüne ve emniyet müdürlüğüne bildirmelerini istedi.
 
Toplantıda muhtarlarımızla birlikte uyuşturucu, cinsel istismar ve intihar vakaları ele alınarak sorunlar iletildi.  
 
İlerleyen zamanlarda mahalleleri ziyaret ederek muhtarlarımız ve halkımızla bir araya geleceğini belirten Vali Tapsız, muhtarlarla her zaman istişarelerde bulunarak en güzel ve en doğru olanın yapılacağını belirtti.
 
İki saat süren toplantıda mahalle muhtarları sorun ve taleplerini yazılı ve sözlü olarak Vali Tapsız’a ilettiler.
 
Muhtarlar bire bir çözüm bulma noktasında toplantının çok faydalı geçtiğini belirterek, Vali Tapsız’a toplantının düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler.
 
Vali Süleyman Tapsız başkanlığında yapılan toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.