Valilik Toplantı Salonu’nda Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Vali Süleyman Tapsız, Fethullahçı Terör örgütüne yönelik Karaman’da yürütülen operasyonların bilançosunu açıkladı. Toplantıda konuşan Vali Tapsız, Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması mensuplarının menfur 15 Temmuz'daki silahlı darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükumetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir" dedi.
Olağanüstü halin hainlerle mücadele etmek için çıkarıldığını ifade eden Vali Süleyman Tapsız, 21 Temmuz Perşembe gününden itibaren tüm Türkiye genelinde Olağanüstü Hal ilan edilmiştir. Bu Olağanüstü Hal, vatandaşlarımıza yönelik değildir. Olağanüstü Hal, varlığımızı birliğimizi, beraberliğimizi tehdit eden, bu hain terör örgütüyle mücadele etmek maksadıyla çıkartılmıştır" diye konuştu.

“Terör örgütüne mensup olanlara merhamet edilmeyecek”
Karaman’da Fethullahçı Törer Örgütü ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Tapsız, "Kadastro Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu ve Mevlana Kalkınma Ajansı Destek Ofisi’nden toplam 7 kişi kamu görevinden çıkarılmıştır. Diğer kurumlarda görev yapan 268 kamu görevlisi ise açığa alınmıştır" dedi.
Yürütülen adli işlemlerle ilgili de bilgi veren Vali Tapsız, Karaman’da şu ana kadar 104 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Haklarında adli işlem yapılan 104 kişiden 53’ü tutuklanmıştır. 10 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Gözaltına alınan 26 kişiden 15’nin ise halen adli işlemleri devam etmektedir. Ayrıca 5 okul, 2 eğitim merkezi, 2 yurt ve 1 bir dernek kapatılmıştır" diye konuştu.

"Suçsuz olan ve bu örgüte mensup olmayanlar ayıklanacak"
Görevden uzaklaştırmanın bir idari işlem olduğuna belirten Vali Tapsız, "Bu görevden uzaklaştırılan kamu personeli hakkında tahkikat yapılacak ve müfettişler görevlendirilecek. Yapılacak tahkikat neticesinde ne olacağına ve hangi cezayı alacaklarına karar verilecek. Ben vali olarak şunu söylüyorum hak ve adaletten ayrılmayacağız, adil olacağız. Ama, terör örgütüne mensup olanlara ise asla merhamet edilmeyecek. Onlara gerekli ceza neyse hakkettikleri cezayı alacaklar. Ama bunun dışında suçsuz olan ve bu örgüte mensup olmayanlar ayıklanacak. Bunlarla ilgili işlemler adilane bir şekilde yürütülecek. Devletimizin gerekli birimleri gereken çalışmaları sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
Vali Tapsız, açılan yardım kampanyasına vatandaşları destek vermeye davet ederken, basın mensuplarına da dik duruşlarından dolayı teşekkür etti.