Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve ilgili kurum amirlerinin de katıldığı toplantıda bire bir görüşmeler gerçekleştirerek vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinleyen Vali Tapsız, Devletin ilimizdeki en yüksek temsilcisi olarak vatandaşlarımızla yapılacak halk buluşmalarıyla her ay düzenli olarak bir araya geleceklerini söyledi.

“Bizler Kamu Görevlisi Olarak Milletimize Hizmet İçin Buradayız”
Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz halkla buluşma toplantılarının amacının vatandaşların sorunları ve taleplerinin yerinde tespit edilerek, ilgili kurum müdürleriyle beraber yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmek diyen Vali Tapsız; “Bu necip millet yapıp ettikleriyle her şeyin en iyisine ve en güzeline layık bir millettir. Bizler kamu görevlisi olarak milletimize hizmet için buradayız. Milletimize hizmet boynumuzun borcudur. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti en hızlı şekilde ulaştırabilmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yoğun bir çalışmanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor” dedi.

“Sizlere Kapılarımız Da Gönüllerimiz de Sonuna Kadar Açık”
Vatandaşların istek ve sorunlarını gönül rahatlığı içerisinde dile getirmelerini isteyen Vali Tapsız; “Devletin kapıları vatandaşlarına her zaman açıktır. Bir sıkıntınız, derdiniz ya da isteğiniz olduğu zaman direk bize ulaşabilirsiniz. Sizlere kapılarımız da gönüllerimiz de sonuna kadar açık. Bu devletin ve vatanın asıl sahipleri olan milletimizin, devletin kapısından güven içerisinde girmesi, devlet büyüklerine halini arz etmesi, isteklerinin yanında sorunlarını anlatabilmesi en doğal hakkı olmakla birlikte bu birliktelik devlet - millet kaynaşmasının da en güzel tezahürü olarak tecelli edecektir.

Biz sizlerle birlikte ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışıyla el ele gönül gönüle, bir ve beraber olduğumuz süre içerisinde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. Evlatlarını bu vatan için şehit veren bu necip ve aziz millete ne kadar hizmet verilse azdır. Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur” dedi.

“Devletin Tüm Kurumlarıyla Birlikte Ortak Çözümler Üretmek İçin Çalışacağız”
Dertlerin paylaştıkça azaldığı, sevinç ve mutlulukların ise paylaştıkça arttığı bir inancın mensuplarıyız diyen Vali Tapsız; “Bunun bilinciyle düzenlediğimiz ve her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimiz bu toplantılarla ilgili kurum amirleriyle beraber yaşadığınız sıkıntılara çare olabilmek ve çözüm bulabilmek için sizlerle beraber oluyoruz ve olacağız. Sorunların çözülmesi, isteklerinizin karşılanabilmesi için Devletin tüm kurumlarıyla birlikte belirlenecek eylem planı içerisinde ve yürütülecek çalışmalarla birlikte ortak çözümler üretebilmek için çalışacağız” dedi.

Vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyan Vali Tapsız, vatandaşlarımızın sorun ve istekleriyle bire bir ilgilenerek dinledikten sonra ilgili kurum amirlerine gereğinin yapılması için talimatlar verdi.

Devletin böyle bir uygulamayı hayata geçirmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar ise sıkıntı ve dertlerini dinleyerek kendilerine moral ve destek veren Vali Tapsız’a teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Vatandaşla buluşma toplantılarının ilki gerçekleştirilirken toplantıya; Vali Tapsız’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İş Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Defterdarlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile KOSGEM Müdürlüğü kurum amirleri katıldı.