Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun Karaman halkına yayımladığı mesaj şöyle:
“Yeni siyaset tarzı değişmiştir. AK Parti alışılmış ve değişmesi imkânsız kabul edilen birçok konuyu ezber bozarcasına değiştirdiği gibi bu konuyu da temelden değiştirmiştir. Siyaset artık ‘beylik cümlelerden kurulmuş sloganvari ve mesnetsiz vaatlerde bulunmak değildir. Toplumun sorunlarına bugün ve gelecek için doğrudan çözüm üretmeye yönelik akıllıca hazırlanmış, ayrıntıları belirlenmiş’ projelerle halkın huzuruna çıkmaktır. Aksi takdirde siyaset değersiz bir iş, siyasetçi de sahtekâr olarak görülmekten kurtulamayacaktır.

Bu şehri yönetmeye talip olanların asla vazgeçemeyecekleri ilkeleri, mevcut meselelere çözüm üretmek, yeni sorunlardan olabildiğince kaçmak ve zor olanı tercih ederek doğrudan hizmete yönelik teknik siyaset alanında tutunmak olmalıdır.

Bugün Karaman’da yaşayanlar, daha insani şartlarda bir hayat ve gelecek arıyorlar. Yani meselenin farkındadırlar.

İşte bu sebeple Karamanlı, reyinden önce onun kalbini kazanacak, halkın sesine kulak verecek bir irade beklemektedir.

Görülmemiş sorunları omuzlayabilme gücünü, imkânsız görünen hayallerin peşine düşme cesaretini, bir koltuğa yerleşecek başkanı değil, şehrin ideallerini gerçekleştirecek iradeyi istiyor.

Artık şehirler lider görmek istiyor, Her işe bilgiyle başlayıp akılla bitirebilen, yani kendisine güvenebileceği liderler istiyor.

Karaman’daki 5 yıllık çalışmamızın bize öğrettiği gerçek budur.

Biz, Başkanlık Makamına ön hazırlık çalışmaları yapılmış onlarca proje bıraktık. Bu projelerin tamamı uygulanabilecek projelerdir ve bunlara bu şehrin ihtiyacı vardır. Bazı programların ölçeği büyük, bazılarının ise mütevâzidir. Fakat geleceğe ait planlamalardır. Özellikle ‘Türkçe Bilimler Akademisi’ projesi Karaman için hayati öneme haizdir. Bu konuyla ilgili değerli Başbakanımıza bir not sunulmuştur. Proje, konunun profesyonellerine yeniden hazırlatılmalıdır ve mutlaka üzerinde durulmalıdır.

Biz bugün ve her zaman bu benzersiz şehrin ve bu güzel insanların hizmetinde olacağız. Çünkü Karaman her zaman rüyalarımıza fon olmaya devam edecektir.

Mevlâmıza hamdediyoruz. Bize bu şehre hizmetçi olmak ilâhi fırsatını lütfettiği için. Buna vesile olanları, başta evvel ve âhir Başbakanımız olmak üzere, siyasi kadrolarımıza, sevgili Karaman halkına, çalışma arkadaşlarıma, Belediye Meclisimizi oluşturan gerek iktidar, gerekse muhalefet temsilcisi dostlarıma şükran ve minnet sunuyoruz.

Eşimle birlikte burada geçen beş sene, abartmadan, saygıyla ve sevgiyle söylüyoruz ki, şu fani ömrümüzün en güzel beş senesiydi.

Şimdi bu fakirler umarlar ki, bundan yıllar sonra bizleri bir Fatiha ile anacak dostlarımız olur ve biz bununla mesrur oluruz vesselâm.”