Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Meclis Başkanı Mustafa Kansız ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Vali Tapsız, gerçekleşen ziyarette Başkan Muğlu’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Karaman tarımının durumu ve iyileştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmaların ele alındığı ziyarette, Başkan Muğlu ziyaretlerinden dolayı Vali Tapsız’a teşekkür etti.

Karaman’ın tarım sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Vali Tapsız, Karaman’ın Türkiye’nin en az yağış alan bölgelerinden birisi olduğu düşünülecek olursa, son dönemde ilimize düşen yağış miktarının ilimiz ve çiftçilerimiz açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Yağmur ve kar yağışlarının bu yıl istenilen seviyede gerçekleşmesinin çiftçilerimizin yüzünü güldürdüğünü söyleyen Vali Tapsız, ilimizin tarım ve hayvancılık konusunda yaşadığı sorunları ortadan kaldırarak, Karaman’ın bölgedeki konumunu daha da güçlendirmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Vali Tapsız, birkaç gündür ilimizi etkisi altına alan yağışların hayırlar ve güzellikler getirmesi dileklerinde bulunarak, geçimini tarım ve hayvancılık yaparak kazanan çiftçilere bu yılın bereketli bir yıl olması dileklerinde bulundu.