Kanuna göre borçların yapılandırmasının 6-9-12-18 ay taksitler halinde olabildiği gibi peşin ödemenin de yapılabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yerine enflasyon oranında hesaplama suretiyle borçların yeniden tespit edileceğini ve bu tespite göre yapılandırma işleminin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Vergi borcu affının Belediye ile ilgili olan kısımları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri ile Su borcu bulunan vatandaşlarımızın, borçlarını 31 Aralık Çarşamba günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekiyor. Borcu olan hemşehrilerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Emlak ve Çevre Temizlik ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan Su borçları kanun kapsamında yapılandırılabilecektir. Bu tarihten sonra borcu olanlara yasal işlem başlatılacaktır” dedi.
Ödemeler Ocak 2015’te Başlayacak
Yapılandırma süresi ile birlikte ödeme süresi de 1 ay ertelenerek 31 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. Daha önce yapılandırma yaptıran vatandaşlarımız için de bu ertelemenin geçerli olacağını ifade eden Başkan Çalışkan; yapılandırma yapmak isteyenlerin, sıkışıklığa meydan vermemek ve mağdur olmamak için son günleri beklemeden belediyeye gelmeleri gerektiğini belirtti.