2013 yılı sonlarında ihalesi yapılarak yapımına başlanan ve inşaat çalışmaları sürekli sekteye uğrayan yeni Adalet Sarayı hizmet binasının ne zaman açılacağı merak konusu oldu.

Karaman Valilik Ek binasında hizmet vermekte iken, yer sıkıntısı nedeni ile yeni Adalet Sarayı yapılması kararı ile 9 Temmuz 2013 tarihinde ihale edilen ve 18 Temmuz 2013 tarihinde yer teslimi yapılarak yapımına başlanan Karaman Adalet Sarayı inşaatı durmuştu. Emniyet Müdürlüğü karşısı, Sağlık Müdürlüğü arkasında yapımına başlanan yeni Adliye binasında inşaat çalışmaları bir süre devam etti. Ancak yeni Adalet Sarayı’nda yine yaprak kıpırdamıyordu. Karaman Adalet Sarayı'nın uzun zamandır inşaat halinde olması Karaman halkı tarafından merak konusu olmuştu. İnşaatının teslim süresinin dolmasına rağmen tamamlanmaması çeşitli eleştirilere neden olmuş ve mevcut Karaman Adliyesi'nde ki yer darlığı nedeni ile sıkıntılar artmaya başlamıştı. İnşaatı yapan firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle yeni Adalet Sarayı’nın dış cephe kaplaması ve binanın camları takıldıktan sonra çalışmalar tekrar durdu.

19 Temmuz 2017 Çarşamba günü Karaman Yeni Adalet Sarayı’nın ihalesi tekrardan gerçekleşti. 10 Milyon 365 Bin Türk Lirasına ihale edilen Yeni Adalet Sarayı, bir yıl içerisinde kullanıma hazır hale gelecek.