Karaman Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’İlimiz Merkezinde, özellikle yaz dönemlerinde yaya ve araç trafiği bakımından yoğunluk yaşanan İsmet Paşa, 2. İstasyon, Molla Fenari, ve Yunus Emre Caddelerinde meydana gelecek trafik sıkışıklıklarının önlenmesi, yayaların bu caddeleri daha güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Kanun’un uygulanmasına ilişkin Yönetmelik ve İl Trafik Komisyonu Kararları gereğince;

İsmet Paşa Caddesi üzerinde mevcut olan “Araçların dörtlü flaşörlerini yakmak şartıyla 5 dakika duraklamaları serbesttir” kuralının devam ettiği, bu kurala uymayan ve araçlarını ikinci sıraya park eden sürücülerin araçlarının tescil plakasına cezai işlem uygulanarak araçlarının çekici marifeti ile çekilerek trafikten men edilecektir.

Tek yön olarak kullanılan 2. İstasyon Caddesinin Tren Gar’ı istikametine doğru sağ tarafında park yasağı bulunduğu halde bazı sürücülerin sık sık araçlarını park etmeye devam ettiği, bu kurala uymayan sürücülerin araçlarının tescil plakasına cezai işlem uygulanarak araçlarının çekici marifeti ile çekilerek trafikten men edilecektir.

Taşıt trafiği bakımından çift yönlü olarak kullanılmakta Molla Fenari ve Yunus Emre Caddelerinin belli kısımlarına trafik levhaları ile park yasağı getirilmiştir. Park yasağı levhalarına rağmen bu kurala uymayan sürücülerin araçlarının tescil plakasına cezai işlem uygulanarak araçları çekici marifeti ile çekilerek trafikten men edilecek, bu caddeler ve 1. İstasyon Caddesi üzerinde trafik akımının tersi yönde park edilen araçların tescil plakasına idari para cezası uygulanacaktır.’’ denildi.