Karaman Belediyesi, baharın kendini iyice hissettirmesi ile park ve sosyal yaşam alanlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarına hız verdi. Karamandaki parklar ve bahçeler tamamen elden geçiriliyor.

İlk baharın kendisini iyice hissettirdiği şu günlerde Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, deforme olmuş parkların tadilatının yanı sıra, refüj düzenleme, gübreleme, yabancı otların temizlenmesi, fidan, çiçek ekimi ve orta refüj düzenleme çalışmalarına hız verdi.
Çeltek Mahallesi Şehit Kerim Coşkun Parkı, Yunuskent Mahallesi İbrahim Dölek Parkı, Elmaşehir Mahallesi Toki Parkı gibi parklarda hummalı bir çalışma yapılıyor. Ayrıca Üniversite yolunda bulunan orta refüj düzenlenerek ekilen bitkilerle daha estetik bir hale getiriliyor. Diğer yandan Hamidiye Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi üzerinde bulunan parklarda ve orta refüjlerde bakım onarım işleri yapılıyor.
Karaman’ın yaşam kalitesi yüksek bir kent haline geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; “Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizle, vatandaşlarımızın daha yeşil ve huzurlu bir şehirde yaşamaları için, şehrin dört bir yanında çalışmalar yapıyoruz.” Dedi.