25 Temmuz 2017 Salı günü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve il genelinde devam eden yatırımların ele alındığı toplantıya; Vali Meral’in yanı sıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri katıldı. 

Vali Meral, başkanlığında gerçekleşen bu ilk toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak, yıl içerisinde tamamlanan ve devam eden yatırımların son durumu hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Vali Meral’in yaptığı değerlendirmelerin ardından yatırımcı kuruluşların il ve bölge temsilcileri yaptıkları sunumlarda yatırımların son durumları hakkında koordinasyon kurulu üyelerine bilgi verdiler. 

İl genelinde 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle 392 adet projeden 64 adet projenin tamamlandığı belirtilirken, 241 adet projenin devam ettiği, 36 projeye ise henüz başlanmadığı ifade edilmiştir. 

Yatırımların fiziki gerçekleşme oranı % 47 olurken, proje tutarı ise 3 milyar 533 milyon 212 bin Türk Lirası olarak gerçekleşmiştir.