Karaman Belediyesi tarafından şehir genelinde yürütülen çalışmaları adım adım takip eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar ve Birim Müdürleri ile birlikte, Kent Meydanı Projesi kapsamında Karaman Belediyesi tarafından Siyahser Mahallesi’nde 24 derslikli ve Abbas Mahallesi’nde 16 derslikli inşa edilen okulları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İki ayrı bölgede 40 derslikli okul inşaatının devam ettiğini ve bu okulların 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılına açılacağını söyleyen Başkan Çalışkan: “Kent Meydanı ve Kale Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi kapsamında, Anafartalar Ortaokulu’nun yerine Siyahser Mahallesine 24 derslik, 19 Mayıs Okulu’nun bulunduğu alana da 16 derslikli yeni bir okul yapma projemizde çalışmalar sıkı bir şekilde devam ediyor. Siyahser’de ki okul inşaatı yükselmeye başladı. 19 Mayıs Okulu’nda da arsanın büyük, okulun küçük olması sebebiyle daha modern ve büyük bir okul projesi geliştirdik. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren eğitim ve öğretime başlayacak” dedi.

Sanayi Kavşağı Yeniden Düzenleniyor

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve Sanayi (Bisikletli) Kavşağı’na yapılacak olan köprülü kavşak alanında da incelemeler yaptı. Şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve modern hale getirmek için yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini belirten Başkan Çalışkan: “Şehrin en önemli güzergâhlarını birleştiren Sanayi Kavşağını yeniden düzenliyoruz. Burası trafiğin yoğun olduğu çok önemli bir nokta. Uygulayacak olduğumuz köprülü kavşak projemiz, hem bu bölgenin çehresini değiştirecek hem de kavşak üzerinde yaşanabilecek istenmeyen kazaları en aza indirecek” dedi.