30 Mart seçimlerinde Ak Parti’den Karaman Belediye Başkanlığı’na seçilen Ertuğrul Çalışkan, belediyede düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Kâmil Uğurlu’dan devraldı.
Sabah saatlerinde İl Seçim Kurulu’ndan Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte mazbatasını alan Ertuğrul Çalışkan, Belediye Başkanlığı görevine resmen başladı.

Belediyede düzenlenen devir teslim töreninde eski Başkan Kâmil Uğurlu tarafından karşılanan Ertuğrul Çalışkan, Ak Partili vatandaşların alkışları eşliğinde makam odasına geçti. Devir teslim töreninde konuşan eski Başkan Kâmil Uğurlu, yeni Başkan Çalışkan’ın başarılı çalışmalar yapacağına inandığını söyleyerek her daim Karaman halkının hizmetinde olacağını sözlerine ekledi. Yeni Başkan Ertuğrul Çalışkan ise, bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı eski Başkan Uğurlu’ya teşekkür ederek, aynı istikrarda ve sadece kendisine oy verenlerin değil, Karaman halkının tamamına hizmet vereceklerini belirtti. Törende hazır bulunan Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli de Kâmil Uğurlu’ya hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek Ertuğrul Çalışkan’a başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Ertuğrul Çalışkan dua ve tekbirlerle görevine başladı. Çalışkan daha sonra tebrikleri kabul etti.

Devir teslim töreni sonrasında resmen göreve başlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve beraberlerindeki heyetle, Cuma Namazı’nı kılmak üzere Ak Tekke Camisi’ne yürüyerek gittiler.