Karaman’ın geleceği adına önemli bir proje olan Yeni Çevre Yolu Projesi’nin maliyeti yaklaşık 60 Milyon Lira olduğunu söyleyen Başkan Çalışkan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi; 
“Karamanımızın Marka Şehir olması yolunda önemli bir proje olan yeni çevre yolu projesinde çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Toplamda 21 km uzunluğunda olan ve Karaman’ın tamamını çevreleyecek olan yolun ilk etabı 11 km uzunluğunda. Bu 11 kilometrelik mesafe içerisinde çevre yolu üzerinde köprü ve viyadükler bulunuyor. Mut yolu kavşağından başlayan ilk etap çalışmaları Organize Sanayi Yolu bağlantısına kadar devam ediyor. Mut yolu üzerinde yonca tipi kavşak sayesinde şehirlerarası trafik daha güvenli bir şekilde sağlanacak. Yeni çevre yolu üzerinde 2 adet viyadük ve 4 adet köprü bulunuyor. 

“Ulaşımda Kalite Gün Geçtikçe Artıyor”

Karaman’da ulaşım adına son yıllarda önemli yatırımların gerçekleştiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan “Karaman ulaşımında kalite gün geçtikçe artıyor” dedi. Başkan Çalışkan “ Yeni çevre yolu gibi dev ulaşım projelerinin yanı sıra şehir içi ulaşımda da önemli değişiklikler yapıyoruz. Kavşaklarımızı yeniden düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağımız kavşak düzenleme çalışmalarımızla şehir içi ulaşımımız da daha kaliteli ve güvenli bir hale gelecek” dedi.