Şehrin su ihtiyacını kuyulardan karşılayan Karaman Belediyesi, son günlerde ilimizdeki bazı yüksek katlı binalara yeteri kadar su veremiyor. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz fay hatlarındaki hareketliliğin yeraltı su seviyesinin düşmesine neden olması sebebiyle geçici olarak böyle bir sorun yaşandığını belirten Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, su sıkıntısının giderilmesi için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti.
Yeni Kuyular Açılıyor, Depolara Takviye Yapılıyor
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, su sıkıntısına çözüm bulmak için yeni kuyular açıldığını ve merkez sulama kooperatifine ait su kuyularından belediyeye ait depoların beslenmesi için bağlantı yapıldığını söyledi. Özellikle tarımsal sulamanın yoğunlaşması, aşırı sıcaklar ve yaz aylarında artan nüfusa paralel olarak zaman zaman su konusunda çeşitli sorunlar yaşanılabildiğini belirten Başkan Çalışkan,bu durumların su seviyesinde ciddi düşmelere sebep olduğunu vurguladı. 
Çalışkan ayrıca, Karaman için büyük önem arz eden İbrala Barajı İçme Suyu projesinin hizmete girmesiyle birlikte Karaman’ın çok uzun yıllar su problemi yaşamayacağına da dikkat çekti.