Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yol kenarları ve orta refüjlerde ağaçlandırma çalışması yapıyor. İbrahim Öktem Caddesi ve Konya yolu şehir girişindeki ağaçlar için boş bırakılan yerlere fidan dikildi.
Belediye fidanlığında yetiştirilip büyütülen ve satın alınan binlerce ağaç fidanı ve çalı grubu bitki, başta ana caddeler olmak üzere uygun park ve yeşil alanlara dikiliyor.

Hangi Cins Ağaçlar Nerelere Dikiliyor?
Ağaçlandırma çalışması kapsamında; İbrahim Öktem Caddesi, Konya yolu, Sanayi Caddesi, Organize Sanayi yolu, Yüzüncü yıl Caddesi gibi önemli güzergahlardaki orta refüj ve yol kenarlarına; Leylandi, Mavi Selvi, Mazı, Çınar, Akçaağaç, Sedir ve Karaçam türü ağaç fidanı, Ateşdikeni, Berberis ve Lavanta türü çalı grubu bitkinin de ihtiyaç duyulan bölgelerde dikimi yapılıyor.

Yeşil Doku Artarak Devam Edecek
Şehir genelinde yürütülen yeşillendirme çalışmalarında 6 bin ağaç fidanı, 4 bin çalı gurubu bitki dikileceğini söyleyen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, şehirdeki cadde ve sokakların uygunluk durumlarına göre fidan, çalı grubu ve mevsimlik çiçeklerle çevreyi değerlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, Kentteki yeşil dokuyu daha da çok zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.