Dernek Başkanı Eryiğit “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısı ile yayımladığı mesajda şunları söyledi:

Gazeteciler ve Basın Bayramı, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli bir gündür. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma ile yayma özgürlüğünün en etkin aracı olan basın, demokrasinin yaşamasının ve gelişmesinin en değerli aracıdır. Aynı zamanda ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, milletin müşterek sesidir”  ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”