TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde yaklaşık 55 milyar lira demiryolu yatırımı yapıldığını söyledi.

Apaydın, "İnşallah 2023'te hedefimiz, mevcut şebekemizi 25 bin kilometreye çıkarmak. 2035 hedeflerimizde de bu 30 bin kilometreleri geçecek. Bunlar çok iddialı hedefler." dedi.

“KARAMAN VE EREĞLİ KESİMİNDE ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI”

Bu yıl yeni projelere başlayacaklarını dile getiren Apaydın, şunları söyledi:

"Bursa'da kalan ihalelerimiz vardı onlar devam ediyor. İzmir'de şu anda iki kesimde projelerimizin yapım çalışmasına başlandı, diğer iki kesimde de bir ay içerisinde inşallah çalışmalarımız devam edecek. Konya, Karaman, Ereğli, Ulukışla, Adana, Mersin hattında özellikle Karaman ve Ereğli kesiminde çalışmalarımız başladı. Adana-Toprakkale, Gaziantep arasındaki iki kesimde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, 2023'te çok daha farklı, gelişmiş, altyapısıyla üst yapısıyla çok daha iyi hizmet veren bir kuruluş olacağız. Ayrıca bundan sonra yük hızlarımız 65 kilometreden 100-120 kilometreye çıkacak. Konvansiyonel hatlarımızdaki hızlarımız da 160-200 kilometreye çıkacak. Böylece hem yük hem yolcu taşımacılığında çok daha yüksek hızlarda hizmet verebilir bir kuruluş haline geleceğiz."