Cihannüma, Eğitim-Bir-Sen ve TDED tarafından düzenlenen İrfan Mektebi Söyleşileri Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’in ‘15 Temmuz Ruhu ve Gençlik’ konulu sunumu ile Hatuniye Medresesi’nde gerçekleşti.

Program, tertip heyeti adına Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Cahit Suci’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Sonrasında Yılmaz Bekler sunumunu yaptı. Bekler konuşmasında, şehadet ve şahitliğin ne anlama geldiğini vurguladı. İslam tarihinden örnekler verdi.

İslam’ın hep mistik tarafının vurgulandığını belirten Bekler, Hz.Ömer’in islamı kabul ettiğinde 25 yaşında olduğunu, Hz. Ebubekir’in ise Peygamber efendimizden sadece 3 yaş küçük olduğuna dikkat çekti. “Mus’ab bin Umeyr Medine’ye gittiğinde daha 17 yaşında bir delikanlıydı. Medine’yi hicrete hazırladığında gencecik bir delikanlıydı.” dedi.

İslam dininin bir gençlik dini olduğunu vurgulayan Bekler, aktif olmak gerektiğini, sadece aktif olmanın da yetmediğini iyi aktif olmak gerektiğini belirtti.

15 Temmuz’un ne anlama geldiğini vurgulayan Bekler, “Artık bundan sonra tarih 15 Temmuz öncesi ve sonrası diye anılacak. Her açıdan böyle anılacak.” dedi.

Gençlere geleceğe hazırlanmasında daha çok destekte bulunulması gerektiğine vurgulayan Bekler, gençlere her türlü yardımın ve fedakarlığın yapılmasını söyledi.

Program Yılmaz Bekler’e hediye takdimleri ile sona erdi.