İlimizi yaklaşık iki haftadır etkisi altına alan soğuk hava ve hafta başından itibaren başlayan kar yağışı kesintisiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Yoğun kar yağışı karşısında Karaman Belediyesi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Koordinasyon Masası Kuruldu
            Karaman Belediyesi tarafından yürütülen kar küreme, tuzlama çalışmaları Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Başkanlığı'nda kurulan koordinasyon masasında tüm ayrıntıları ile takip ediliyor.
            Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan çalışmalarla ilgili şu bilgilere yer verdi: "İlimizde geçtiğimiz günlerde başlayan kar yağışı yoğun bir şekilde aralıksız devam ediyor. Meteoroloji verilerine göre kar kalınlığı bugün itibari ile yaklaşık 45 santimetreye ulaşmış durumda. Bu kar yağışı karşısında vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için tüm imkânlarımızla seferber olduk. Belediyemize ait 22 aracın yanı sıra kiraladığımız araçlarla, 200 personelimizle 56 mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trafiğin yoğun olduğu ana arterler, sağlık kuruluşlarına giden yollar, toplu taşıma araçlarının güzergâhlarına öncelik veriyoruz. Daha sonra ara sokaklara giriyoruz.”
Başkan Çalışkan; "Vatandaşlarımızdan Sabırlı Olmalarını Rica Ediyoruz"
            Kar yağışının önümüzdeki bir kaç gün boyunca etkili olacağını da söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Belediye olarak tüm imkânlarımızla kar küreme ve tuzlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Baktığımız zaman kesintisiz yağan bir kar yağışı var. Yol açma, kar küreme çalışmalarının yapıldığı yollar kısa süre içerisinde tekrar doluyor. Bu kar yağışı karşısında araçlarımız özellikle son 48 saattir kontak kapatmadı. Tam güvenli ulaşım sağlanıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. 24 saat görev başındayız. Bu noktada vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz" dedi.