Karaman Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı basın toplantısı yaptı. Ticaret İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Arı müdürlüğü ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.
Toplantıda, Ticaret İl Müdürlüklerinin kurulma amacı, sunulan hizmetler ve iç ticaret hizmetleri hakkında ön bilgi veren Arı, Karaman Ticaret İl Müdürlüğünün projeleri ve mevzuat çalışmaları hakkında sunum yaptı. Yapılan sunumda, Esnaf ve Sanatkarlar enerji Kooperatifi, e-ticaret sitesi olan LANDATİM, elma il ilgili lisanslı depoculuk projeleri paylaşıldı. Mevzuat çalışmaları hakkında ise, etliekmek fırınlarının GSM ruhsat sorunlarının çözümü, motorlu taşıyıcılar kooperatifinin özmal sorunlarını çözmek ve yardım derneği maskesi altında vatandaştan para toplayan yapıların önlenmesi konularına değinildi. Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Tüketici Dostu Esnaf projesi ve Sanal Ortam Oyun Problemi konuları hakkında çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.
Lisanssız elektrik üretiminde kooperatiflerin önü açıldı diyen İl Müdürü Arı; “Bir süredir beklenen, elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimine ilişkin yönetmelik değişikliği kooperatiflerin önünü açacak şekilde gerçekleşmiş ve 23.03.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.” dedi.

Karaman Yeni Bir Kredi Kefalet Sistemi ile Tanışacak
Toplantı sonunda Karaman’a bir müjde veren Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı; “KGF(Kredi Garanti Fonu), 14 Temmuz 1993 tarih, 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile kuruluş organizasyonunu tamamlayarak ilk kefaletini 1994 yılında vererek aktif olarak faaliyetine başlamıştır.
KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle bankalara kredi imkanlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ’ler) “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır.
Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararında da belirtildiği üzere, kredi değerliliği bakımından teminat yetersizliği içinde olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere, çiftçilere, esnaf ve sanatkarlar ile serbest meslek mensuplarına her türlü krediler için kefalet vermek suretiyle bunların finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş ve bu amacı doğrultusunda vergi ve harçlardan muaf tutulmuştur. 34 İlimizde 38 Şubesi bulunan Kredi Garanti Fonu bugüne kadar 19.356 KOBİ’ye 9.8 Milyon TL kredi verilmiştir.
Bu bağlamda ilimizde faaliyetlerini sürdüren küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin (KOBİ), çiftçilerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın krediye erişimlerindeki maliyetleri daha uygun hale getirmek için önemli olan Kredi Garanti Fonu’nu Karaman’ımıza kazandırmak adına Karaman Ticaret İl Müdürlüğümüzce KGF Yönetim Kurulu Başkanlığına başvuru yapılmış olup yakın zamanda olumlu sonuçlar alacağımızı düşünmekteyiz.” dedi.