Karaman Belediyesi’nin her yıl farklı mahallelere kurduğu iftar sofralarının ilki Topucak Meydanı’na kuruldu. Topucak, Kocakdede, Sekiçeşme ve Sakabaşı Mahallelerini kapsayan iftar yemeğine yağışlı havaya rağmen yüzlerce vatandaşımız katıldı. Yağmur yağışına karşı tedbirini alan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü vatandaşlara yağmurluk dağıttı. İftar öncesi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile birlikte masaları tek tek dolaşarak mahalle sakinlerine hayırlı Ramazanlar diledi.
    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, vatandaşları tek bir sofrada buluşturmanın güzel bir organizasyon olduğunu belirterek: “Ramazan Ayı’nın ilk iftar yemeği programını Topucak, Koçakdede, Sekiçeşme ve Sakabaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Aynı sofrada halkımızı buluşturmak, onlarla birlikte oruçlarımızı açmak hem güzel bir olay hem de bir geleneğimiz. Bu yıl iftar sofrası etkinliğimizi tüm ilimizi kapsayacak şekilde 13 mahallede gerçekleştiriyoruz. Mahallelerine konuk olacağımız vatandaşlarımızı iftar yemeklerimize davet ediyor, tüm hemşehrilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.
    İftar sofrasının ikinci durağı, Çeltek Mahallesi’ndeki Kemal Reis İlköğretim Okulu bahçesi olacak. 10 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek iftar yemeği; Çeltek, İmaret, Mehmetbey ve Hisar Mahallelerini kapsıyor.