Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı–Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı II kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik yürütülen ‘’Zaman Kumbarası’’ projesinin faaliyetleri Kent Otel’de gerçekleştirilen kapanış toplantısı ile son buldu.

Ana hedefi kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla Karaman ilindeki gündelikçilerin ( tarım, çocuk/yaşlı bakımı, apartman hizmetleri, temizlik hizmetleri, hamallık, bahçıvanlık, vs.) bilgilendirilmesi ve yerelden ulusala mantığıyla Türkiye’de kayıtlı çalışmayı teşvik etmek olan söz konusu proje kapsamında 2 panel, 2 seminer, 1 çalıştay ve 1 kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Kamu kurum ve kuruluş ve STK temsilcilerinin katılım sağladığı toplantı, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Akman, Karaman’da kayıt dışı istihdamın mevcut durumunu ve kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda yapılması gerekenleri özetledi. Ayrıca projenin yürütülmesi sırasında desteğini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın ardından kürsüye çıkan Proje Koordinatörü Doğan Ali Onuralp, projenin yürütülmeye başlandığı günden bu yana yapılan tüm faaliyetleri özetleyen bir sunum yaptı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı, projenin en önemli çıktılarından biri olan “TR52 Bölgesi Gündelikçi Envanteri & Özel İstihdam Bürolarına Yönelik Fizibilite Araştırma Raporu”nun sonuçları ile ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı’nın ardından söz alan Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven projenin Karaman için önemine değindi.

Program süresince Proje Koordinatör Yrd. Selim Gülhan ve Proje Assistanı Hayri Yılmaz proje sunumu, proje tanıtım filmi, proje internet sitesi tanıtımı, proje arka planı vb. konularda bilgilendirmelerde  bulundu.

Etkinlik sonunda proje ortakları temsilcileri tarafından mesleki eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verildi. Bunun yanında Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olan Gazaltı (Mig-Mag) Kaynakçılığı kursiyerlerine mesleki yeterlilik belgeleri sunuldu.

Program, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın tüm katılımcılara teşekkür konuşması ile son buldu.