AK Parti Yozgat İl Teşkilatı düzenlediği basın toplantısında 2014 yılını değerlendirdi.

Grand Ser Otel’de düzenlenen toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, teşkilat üyeleri katıldı.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, 2014 yılının hem AK Parti hem de Yozgat açısında başarılı bir yıl olduğunu söyledi. AK Parti’nin 30 Mart Mahalli İdareler Seçiminde 14 ilçe belediyesinin 13’ünü aldığını, oy oranını yükselttiğini yine Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oyunu yükselterek büyük başarı elde ettiğini söyledi.

2015 Haziran seçimlerinde de hedeflerinin 4 milletvekilinin tamamını almak istediklerini ifade eden Lekesiz, “Yozgat her zaman hizmete oy vermiştir, 2015 haziran seçimlerinde de yine hizmete oy vereceğine inanıyorum” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’da seçim meydanlarında Yozgat halkına ne söz vermişlerse onu yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yozgat’ın en büyük sorunlarını çarpık yapılaşma olduğunu dile getiren Arslan, “Son 30-40 Yozgat’ın çehresini yaparak bozdular, biz ise inşallah yıkarak düzelteceğiz. Şehirler cadde, sokak ve meydanlarıyla şehir olur. 2015 yılında bizde yeni caddeler, sokaklar ve meydanlar oluşturacağız. Büyük Cami çevresi ve Eski Odunpazarında çalışmalarımız olacak. Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’da Türkiye’nin gelişimi ile birlikte Yozgat’ın da gelişip büyüdüğünü belirterek, “İlimizde yatırımlar sürüyor. Özellikle bütün ilçelerimizde hastanelerimiz yenileniyor. Sorgun ve Yozgat’ta ki hastanemizde çalışmalar sürüyor. Bunun yanında yeni yatırımlarımız geliyor. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezimizin ihalesi yapıldı. Bunun yanında yine Adelet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın girişimleri ile Adli Tıp, Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri yapılacak. İkinci Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar sürüyor. Yine Havaalanı konusunda çalışmalar devam ediyor. Hızlı Tren Projesinde yine çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ettiği gibi bu projeyi hem Cumhurbaşkanımız, hem de Başbakanımız takip ediyor. Yollarımızda yine çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yine Ulaştırma Bakanlığımız tarafından Yozgat halkının da kullanabileceği yine bir proje hayata geçiriliyor ve Ankara - Delice arasına bir otoban yapılması planlanıyor. Eğitim ve sağlıkta büyük yatırımlar sürüyor. AK Parti’den önce bir sınıfa 30-40 öğrenci düşerken bugün bu rakam 20’lere düşmüştür” ifadelerini kullandı.