AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Eski Türkiye’de iktidarlar muktedir değildi. Yeni Türkiye’de AK Parti ile birlikte iktidarlar artık muktedir oldu, bundan dolayı bir takım gayrimeşru yapılanmalara kesinlikle devlet içinde müsaade etmiyoruz" dedi.

AK Parti Yozgat Merkez İlçe 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yozgat Bilal Şahin Kültür Merkezinde yapılan genel kurul toplantısına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türk milletinin AK Parti’yi destekleyerek Türk baharını başlattığını belirterek, "Türkiye’de demokrasi olduğu için Türk baharı sandıkta başladı. Demokrasinin olmadığı ülkelerde ise işte Arap Baharı yaşanan ülkelerde sandıklar olmadığı için sokaklar o baharı yaşattı ama maalesef birileri o baharın yaşanmasını istemeyenler maalesef o baharı kışa çevirme gayreti ve çabası içerisinde bu güne kadar çalıştılar. Bundan dolayı da Arap Baharının yaşandığı ülkeler kanla, gözyaşı ile boğuşmaya devam ediyor" dedi.

3 Kasım 2002’den bu tarafa yeni bir Türkiye’nin inşa edildiğini kaydeden İşler, "Yeni Türkiye’nin temelleri atıldı, duvarları örüldü, çatısı da çatıldı, artık şimdi bu Türkiye’yi daha konforlu hale getirmek için o yaptığımız binanın içini döşemekle meşgulüz ve inşallah bu işi de 2023 geldiği zaman hep birlikte Allah’ın izni ile başarmış olacağız, daha zengin, daha güçlü, daha kalkınmış, gelişmiş bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

2011 seçimlerinde AK Parti’nin elde ettiği yüzde 50’lik başarının birilerinin canını sıktığını vurgulayan İşler, “Ne yaptılar düğmeye bastılar. Ondan sonra bir algı oluşturma gayreti çabası içerisine girdiler. Ne yaptılar, ’Türkiye’de Tayyip Erdoğan diktatörleşiyor, Türkiye demokrasiden uzaklaşıyor, Tayyip Erdoğan sultanlaşıyor’ dediler. Dışarıda olanlar Türkiye’nin gelişmesinden kalkınmasından rahatsız olabilir ama üzücü olan bu ülkenin içerisinde olan insanların bu gelişmeyi, bu kalkınmayı, bu ilerlemeyi, bu zenginliği, refahı hazmedemeyenlerin maalesef o atmış olduğu aldığı manşetler atıp, Türkiye’yi karalamak, imajını zedelemek için harekete geçtiler. Bütün Anadolu coğrafyasında 77 milyon insanımız şunun farkında, eskiden manşet atılır hükümetler değiştirilirdi, bir takım kurumlar gazetelere ilan verirdi hükümetler istifa etmek zorunda kalırdı, muhtıralar verilirdi birileri şapkalarını alır çeker giderdi. Ama şimdi Türkiye değişti. Eski Türkiye’de iktidarlar muktedir değildi. Yeni Türkiye’de AK Parti ile birlikte iktidarlar artık muktedir oldu, bundan dolayı bir takım gayrimeşru yapılanmalara kesinlikle devlet içinde müsaade etmiyoruz ve onların bir takım faili meçhuller işlemesine de fırsat vermediğimiz için artık bu tür operasyonlardan netice alamıyorlar, alamayacaklar da” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin her yerinde hizmet seferberliği başladığını ifade ederek; “AK Parti iktidarları süresince Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin toplamından daha fazla hizmet pozitif ayrımcılık ilkeleri çerçevesinde hayata geçti. Yozgat’ımız da bu hizmetlerden gereken ölçüde nasibini aldı” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise kongrelerin parti içi yenilenme ve birlik tazeleme anlamına geldiğini belirterek, kongrenin AK Parti teşkilatları ve Yozgat’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti kurulduğundan bu güne kadar merkez ilçe başkanlığı yapan Celal Köse, Mustafa Türkmen ve Musa Halıcı’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra mevcut Başkan İskender Nazlı’nın tek liste ile aday olduğu kongrede oy verme işlemine geçildi.