Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Liseden mezun olan öğrencilere yönelik YGS ve LYS’ye hazırlık kursları açıldı.

Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, liseden mezun olan gençleri üniversiteye hazırlamak için halk eğitim merkezi müdürlüğü bünyesinde YGS ve LYS’ye hazırlık kursu açtıklarını ve kursiyerlerin bu kursları çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Kurslarla ilgili bilgi veren Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan, önümüzdeki yıl dershaneler kapanacak, bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesi gereği Liseden mezun olan tüm öğrenciler için YGS ve LYS’ye hazırlık kursları açtıklarını belirterek, “Şu ana kadar kurslarımıza toplam 80 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Kurslarımızda Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Dil Anlatımı, Coğrafya, Tarih ve Felsefe derslerinden deneyimli ve tecrübeli öğretmenlerimiz ders vermektedir.Toplamda iki etap olan kurslarımız ilk etabı Ocak ayına kadar 256 saat, ikinci etap ise ocak ayından Haziran ayına kadar 256 saat toplamda 512 saat olacaktır. Kurslara katılmak isteyen mezun öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezi’ne müracaat ederek kurslarımıza katılabilirler” diye konuştu.