Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 424 daireden oluşan 3. Etap konutların kuraları çekilerek hak sahibi vatandaşların daireleri belirlendi.

Akdağmadeni Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan kura çekimine Kaymakamı Ahmet Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi öncesi konuşan Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Seyrantepe mahallesinde büyük bir çalışma ve özveri ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve belediye işbirliği ile birçok il ve ilçede olmayan çalışmalara imza attıklarını belirterek,“TOKİ konutları gerek çevre düzenlemeleri ile gerek modern yapısıyla ilçemizin gelişimine hız katarak vatandaşlarımızın çağdaş mekanlarda yaşamasına olanak sağladı.

2004 yılından itibaren Akdağmadeni’ne hizmet ediyoruz. TOKİ hizmetinden ilk faydalanan ilçelerden biri olduk. Birinci etap TOKİ konutlarında sıkıntı yaşadık ve 2.Blok konutlarına talep olmadı Emniyet Müdürlüğüne verdik 2. Etap TOKİ konutuna 96 konut yaptık ve 173 başvuru oldu. Bu durumu gördük ve tekrar başvuru alarak 3. Etap 424 konutu yapıldı” dedi.

Akdağmadeni ilçesinde toplam 712 TOKİ konutu yapıldığını belirten Belediye Başkanı Daştan, “Akdağmadeni ilçe halkı hukümetine ve milletvekillerine güveniyor. Allah herkese güle güle oturmayı nasip etsin. Türkiye gelişiyor Akdağmadeni de bu gelişimden payını alıyor. Belediye başkanı olduğumuzda Yeni Mahalle tarafında ilçe halkı tankerlerle su taşıyordu. Şu ana bakıyoruz yazın kurak geçmesiyle Allaha şükür teknik arızalar hariç su kesilmedi. İçme suyunu hallettik sıra sıcak suya geldi. Sıcak su projesinin ihalesi yapıldı. İnşallah 2015’te ihalesi yapılarak Akdağmadeni sıcak su ile tanışacak. Seçimlerde söz verdiğimiz doğalgaz çalışmamızı tamamladık ihale aşamasına getirdik. Akdağmadeni bölgesinde güçlü bir belediye, şehircilik anlamında çalışmalarına devam ediyor.Akdağmadeni belediyesi İç Anadolu Bölgesinde hizmette yarışır bir hale geldi.Bundan herkes nasibini aldı şu an bir kaloriferli daire 150 bin TL oldu.Bu hızla devam edersek İç Anadolu’nun bir numarası olacağız. İlçemize 280 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. TOKİ bölgesine siz oturmadan modern park yapıyoruz. Bu hizmetleri hep beraber yapıyoruz. Bize oy verdiniz hukümete oy verdiniz hep beraber birlik beraberlik içinde hizmetlerimizi yapıyoruz.Biz sizlerin hizmetkarıyız” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız TOKİ konutlarının kura çekiminin İlçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından noter ve TOKİ yetkililerinin yanında kura çekimi yapıldı.