Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında bütün ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde de düzenlenen törenle anıldı.

Törene, İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkan vekili İrfan Coşgun, daire amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlk tören Belediye Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi. Program daha sonra Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih öğretmeni Fatih Doğan yaptı. Doğan, “Mustafa Kemal vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzeride tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna adamış bir devlet adamı ve komutandı. Atatürk’ün en büyük ideali, Türk Ulusunun En medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmekti . Kararlı, inatçı ve kendinden emin bir kişiliğe sahip olan Atatürk’e göre Türk milleti esiri olarak yaşayamazdı. Bu nedenle Kurtuluş Savaşı’nı başlattığında parolası “Ya istiklal ya ölüm” dedi.

Atatürk’ün hayatının izleyicilere slayt gösterisiyle sunulması, Atatürk isimli Oratoryo ve Şiirlerin okunmasıyla program sona erdi.