Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Bahadın Kasabasında düzenlenen Nakış İşlemeciliği ve Kültür Mantar Yetiştiriciliği kurslarını kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara özellikle bayanları daha çok ilgi gösterdiğini belirtene Bahadın Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan, “Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu beldemizin her kesimine hitap etmekle birlikte yine ağırlıklı talep kadınlarımızdan geldi. Belediyemiz garaj alanında bulunan bir bölümü, üretim atölyesi olarak hazırladık. İlk ürünlerimizi elde etmeye başladık. Bu kursumuz ocak ayı içinde tamamlanacak. Verimli olursa Bahadın Belediyesi olarak üretime devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Bu tür kursların devamında istihdam alanları gelişirse Bahadın beldesinin temel sorunu olan göçün de durabileceğini vurgulayan Özcan, "Umarım başarılı oluruz. Kursumuz 720 saat sürecek. Bu kursumuzun ardından ikinci etap kurslarımız başlayacak. Bu kurslarımıza bayanlar kadar erkek kursiyerlerimizi de bekliyoruz” diye konuştu.