YOZGAT (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Bugün başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakan ve diğer ilgili zevatın siyasi iktidarın kabine mensuplarının üsluplarına çok dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Şenliler, partisinin Yozgat Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin esas gündeminin, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları kapsamında 4 eski bakanın soruşturması ve Yüce Divan’da yargılanması konuları olduğunu belirtti.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerlere, polislere ve orada görev yapan memurlara karşı sistemli bir sindirme ve saldırma politikası uygulandığını öne süren Şenliler, şunları kaydetti:

"Güneydoğu'da vatandaşlarımız, gayrimenkullerini satamaz hale gelmişlerdir. PKK’nın çizgisinde olmayan vatandaşlara oralardan göç ettirilmek için baskı uygulandığı, 'gitmezseniz sizi yakacağız, yok edeceğiz' diyerek baskı ve sindirme politikası uygulandığını duymaktayız. Bu, devletin egemenliğinin, devlet gücünün, devlet hakimiyetinin zaafa uğradığının göstergesidir."

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bazı bakanların üsluplarının milleti ayrıştırdığını iddia eden Şenliler, "Bugün başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakan ve diğer ilgili zevatın siyasi iktidarın kabine mensuplarının üsluplarına çok dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu uygulanan üslup ayrıştırıcı, bölücü, milleti ikiye ayırıcı bir üsluptur. Benden olanlar benden olmayanlar üslubudur ve bu fevkalade yanlıştır" diye konuştu.

Şenliler, bazı internet sitelerinde yer alan "MHP ve BBP birleşecek" haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığı ifade etti.