Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Dil-Tarih Topluluğu öğrencileri başlattıkları “Köy Okullarına Kütüphane Kurma” Projesi kapsamında köy okullarına 5 bin kitap hediye etti. Projelerini geliştirmek öğrenciler kuracakları Kitap Kumbarası ile daha çok köy okuluna ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Bozok Üniversitesi Dil Tarih Topluluğu Araştırma Görevlisi Aslı Kahraman Çinar’ın öncülüğünde iki yıl önce başlattıkları “Köy Okullarına Kütüphane Kurma” sosyal sorumluluk projesini sürdürüyor. Öğrenciler iki yıl içerisinde köy okullarında kurdukları kütüphanelere 5 bin kitap topladı. Sarıfatma Türkmensarılar, Büyüknefes, Bişek, Musabeyli, Karaveli köylerine de çok sayıda kitap götürerek kütüphane kuran öğrenciler Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu kitap kampanyasına 2 bin adet kitap ile destek oldu.

Yozgat’ın köy okullarında daha binlerce kitabın eksik olduğunu ve bu büyük eksiği giderebilmek için daha büyük bir proje hazırlamaya karar verdiklerini belirten Dil-Tarih Topluluğu öğrencilerinden Ömer Furkan Akbulut, ‘Kitap Kumbarası’ projesini Yozgat’ta da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Kitap Kumbaralarından 4 adet temin ederek iki tanesini Yozgat şehir merkezinde uygun yerlere 2 tanesini de kampüs içerisine koymak isteriklerini ifade eden Akbulut, “Böylece Yozgatlılar ve üniversite öğrencileri evlerinde kullanmadıkları, kolilerde, depolarda beklettikleri ilköğretim 1.sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik hikaye kitapları, romanlar, ansiklopedi takımları, test kitapları ve kırtasiye malzemelerini bu kumbaralara bırakacaklar bizde kumbaralarda biriken kitapları ihtiyaç sahibi köylere aktaracağız. Proje hayata geçtiği anda kitapların bir araya getirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hem daha kolay olacak hem Yozgatlılara bu konuda farkındalık kazandırılacak hem de daha çok köy okuluna ulaşılacak. Konu ile ilgili olarak Valiliğe, Belediye Başkanlığına projemizden bahsettik fakat henüz kitap kumbaralarını temin edemedik. Resmi kurumlardan veya özel sektörden kumbaralar için sponsor arıyoruz. Amacımız bu etkinliği tüm şehre duyurarak iyiliğe kapı aralamak. Kullanmadığımız kitapları evde koli ve depolarda saklamak yerine ona ihtiyacı olan okullara ulaştırmak. Samimi duygularla yola çıktık, güzel sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Akbulut, “Topluluğumuz kendi çabaları ile iki yılda 5 bin kitap ve çeşitli kırtasiye malzemeleri topladı. Arkadaşlarımızın kitap toplamak için gösterdikleri çabanın gelecek nesiller için önemli bir yatırım olduğunun düşünüyoruz. Kitap kumbaraları konusunda yetkili makamlardan ve Yozgat halkından destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.